La-Grande-forêt-De-Saint-HubertHet woud op een drafje

Droomt u van vrijheid, rust en natuur? Kom de paden van het woud in de Chimaystreek doorkruisen op de rug van een ezel of een paard: aan u de keuze! 

 

Kom de paden van La Forêt du Pays de Chimay verkennen op het ritme van de hoeven: lussen voor ruiters, tochten op een ezel… Kies met uw gezin of met vrienden voor een paard of een ezel! Op uw paard krijgt u een andere visie van de streek. U ontdekt onvermoede uitzichtpunten en u ervaart de rust van het woud in sympathiek gezelschap.

De lussen voor ruiters in Sivry Rance

Sivry-Rance, in het hart van La Forêt du Pays de Chimay, biedt u een netwerk van 6 lussen voor ruiters. Deze circuits zullen u verleiden met hun uitzonderlijke uitzichtpunten en de grote verscheidenheid van de doorkruiste landschappen. Vertrek in volle natuur, langs paden die voor iedereen toegankelijk zijn, zowel voor beginners als ervaren ruiters.

2 tochten leiden u door het domaniale bos van Rance en 4 andere parcours nemen u mee voor een ontdekking van de dorpen en mooie hoekjes van Sivry-Rance en de Franse grensgemeenten.

Cirkelvormige tocht tussen vlakte en bos (Domaniaal bos van Rance) – 6,5 km, vertrek: Chemin de 15 pieds (GPS: 50.150836 / 4.286340)

Cirkelvormige tocht van de glasblazerij (Domaniaal bos van Rance) – 5 km, vertrek: onthaalsite van het domaniaal bos van Rance

Montbliart, Blauw circuit, tocht 1: 25 km, vertrek: oud gemeenteplein van Montbliart.

Grandrieu, Groen circuit, tocht 2: 12 km, vertrek: kerk van Grandrieu.

Sivry, Geel circuit, tocht 3: 18 km, vertrek: gemeenteplein van Sautin.

Sivry/Eppe Sauvage, Oranje circuit, tocht 4: 27 km, vertrek: gemeenteplein van Sautin.

Informatie: Dienst voor Toerisme van Sivry Rance: +32(0)60/21.94.99 of officetourisme.sivryrance@skynet.be, http://officetourismesivryrance.wordpress.com/

De Ferme Notre Dame (Fenoda)

De Boerderij Notre Dame bevindt zich in de bossen en de rust van het dorp Seloignes (Momignies). Zij biedt sessies paardrijden en hippotherapie, organiseert stages en ateliers… Voor ruiters zijn er regelmatig lessen op woensdagnamiddag (vanaf 13 u) en zaterdag (vanaf 10 u). Op aanvraag organiseert men ook tochten in de bossen, aangepaste sessies paardrijden of kennismaking met paarden van dichtbij voor scholen, instellingen of individuele bezoekers. Iedereen is welkom, vooral personen en groepen die meer aandacht nodig hebben.

Informatie: Ferme Notre Dame,+32(0)60/21.55.61 of +32(0)474/99.10.67, fenoda@skynet.be

Sommige logiesverstrekkers kunnen ook zorgen voor de opvang van uw paarden. Breng hen op de hoogte wanneer u reserveert:

-          De Gîte du Grand Moulin (Dourbes): max. 4 paarden in de weide, mogelijkheid van tochten op een ezel voor de gasten

-          De Château-Ferme de Dourbes (Dourbes)

-          De Ferme du Dixième (Forge-Philippe): ruiterrelais

Het woud op een drafje

Ferme Notre-Dame (FENODA)

Ferme Notre-Dame (FENODA)

6 La Rouillie
B-6596 Seloignes
(Momignies)
Boucles équestres de Sivry Rance n° 2

Boucles équestres de Sivry Rance n° 2

15 Place Albert Ier
B-6470 Grandrieu
(Sivry-Rance)
Boucles équestres de Sivry Rance n° 3

Boucles équestres de Sivry Rance n° 3

Rue de France
B-6470 Sautin
(Sivry-Rance)
Boucles équestres de Sivry Rance n° 4

Boucles équestres de Sivry Rance n° 4

Rue de France
B-6470 Sautin
(Sivry-Rance)
Boucles équestres de Sivry Rance n°1

Boucles équestres de Sivry Rance n°1

Rue Ploys
B-6470 Montbliart
(Sivry-Rance)
LES BALAD'ANES DE L'HERMETON

LES BALAD'ANES DE L'HERMETON

94 Rue Pisselotte
B-5600 Sautour
(Philippeville)

Terug