La-Grande-forêt-De-Saint-Hubert Géocaching in het Bos 

gps

Ontdek acht geocaching parcours in La Forêt du Pays de Chimay in de nabijheid van de Grote Doortocht.

De parcours bevinden zich op het grondgebied van de partnergemeenten van La Forêt du Pays de Chimay: Couvin, Viroinval, Philippeville, Doische, Chimay, Momignies, Sivry Rance en Froidchapelle.

De acht fiches met de parcours zijn beschikbaar bij de toeristische diensten (Offices du tourisme en Syndicats d’Initiatives) van elke gemeente en bij het Onthalcentrum van la Plate Taille (Meren van l'Eau d'Heure) . Indien u er geen bezit, kan een GPS ter beschikking worden gesteld mits betaling van een waarborg (tijdens de openingsuren). 

En nu, op weg voor het avontuur!


 Wat is geocaching?

Geocaching is een echte schattenjacht in openlucht, waarbij men een GPS of een smartphone (met geïntegreerde GPS) gebruikt. De deelnemers zoeken naar specifieke coördinaten waar ze de geocache (doos) trachten te vinden. In de doos vindt men minstens een logboek dat u kunt aftekenen of een voorwerp dat u kunt meenemen op voorwaarde dat u zelf een min of meer gelijkaardig voorwerp achterlaat. Zo wijzigt de inhoud van de cache doorlopend. Terug thuis kan men zijn avontuur becommentariëren en signaleren of men al dan niet de cache gevonden heeft.

Geocaching laat u toe een streek te ontdekken via een schattenjacht die de kinderen zal amuseren en die ideaal is voor gezinnen of groepjes vrienden.  Het is ook een ludieke manier om kennis te maken met het plezier van wandeltochten.

Meer informatie: www.geocaching.com of www.geocaching.be

Terug