Publiek: ruiters

Type activiteit: paardrijden, wandeling te paard

Wandeling te paard nr. 3

Deze wandeling van 18 km begint in het dorp Sautin en loopt over weggetjes en door de bossen van de gemeente Sivry-Rance.

a cheval

Enkele interessante punten op uw parcours:

1. De Boom van de jeugd is een zomereik die rond 1650 werd geplant door jongeren van het dorp. De boom maakt deel uit van de opmerkelijke bomen van onze gemeente.

De stamomtrek bedraagt momenteel meer dan 540 centimeter.

2. U bevindt zich nu in het dorp Montbliart. Montbliart is het kleinste en meest heuvelachtige dorp van Sivry-Rance. Hier was de “Académie de Montbliart” gevestigd, een bescheiden huis waar de surrealisten André Balthazar en Pol Bury van La Louvière kwamen om te schrijven en zich te amuseren, onder meer voor de “Daily-Bul”, een magazine dat welbekend is onder auteurs en liefhebbers van avant-gardeliteratuur en -kunst.

3. Het Heidebos van Sautin. In dit bos is er een arboretum en een eco-pedagogisch parcours voor bezoekers, ideaal om kennis te maken met de rijke lokale flora en fauna.

Er zijn kleine voorzieningen om een halte in te lassen of te picknicken.

4. De route du Moulard overbrugt de rivier Thure. Precies op deze plaats betreedt u de Seigneurie du Moulard, een Heerlijkheid die verdwenen is in de loop van de 17de eeuw.

5: Het Bos van Martinsart.

Deze plaats heeft een eigen lokale legende, namelijk die van Jean Godimus. Kom ze snel ontdekken.

Kaart – links

Restauratie :

Le Chèvre au Thym

Grand'Place 11

6470 Sivry-Rance

+3260455548

https://www.facebook.com/Le-Chevre -au-thym

Terug