Type d’activité: wandeling te voet

We bieden twee gezinswandelingen aan in de gemeente Couvin. De ene wandeling start aan de Grottes de Neptune à Petigny, en de andere in Brûly de Pesche vlak bij de bunker van Hitler.

Promenade du Bois de Gonrieux :

Deze boswandeling biedt de ideale gelegenheid om een bezoek te brengen aan de vroegere bunker van Hitler. Het parcours loopt ook door de site van Natura 2000 genaamd “Bois de Bourlers et de Baileux – Fond de Vallée du ruisseau de « La Huilerie ». Op de locatie met de bunker van Hitler en het Saint-Méen-plein zijn veel opmerkelijke bomen te zien (beuk, kastanje, linde, zomereik).

Fauna: het bosmassief van de Vallei van l’Eau Noire. Zwarte ooievaars, wilde hoefdieren, zwarte spechten. Watervlakken: l’Eau Noire

Kaart – links

Geoptimaliseerde wandeling van Tienne du Lion:

Welkom bij deze wandeling in de Kalkzoom. Het parcours begint aan de voet van de Grotten van Neptunus waar u kunt genieten van de natuurlijke omgeving.  Aan de oevers van de Eau Noire ziet u misschien wel een waterspreeuw, een kwikstaartje of een ijsvogel.

Aan de Tienne du Lion hebt u prachtig vergezicht over het dorp Frasnes.

U blijft op de "Tienne du Lion” tot aan de Rue des 5 français, waar u links en rechts afslaat.

Enkele honderden meters verder steekt u de Route des Monts over, waar u een prachtig panorama kunt bewonderen om vervolgens weer het bos in te duiken. In de Vallei van de Eau Noire en haar zijrivier ziet u de tienne “les Roches” en het dorp Petigny met de kerk Saint-Victor. De wandeling loopt een kilometer door het bos waar de bodem elk seizoen bedekt is met een veelkleurig plantaardig tapijt.

Na het bos volgt een pad waar u opeenvolgend de “adujoir”, de bezoekerstoegang van de Grotten van Neptunus en l'Eau Noire ziet op de terugweg naar uw vertrekpunt.

Les Grottes de Neptune

Het parcours eindigt bij een doline, een depressie van 15 meter diep die miljoenen jaren geleden gevormd werd op dezelfde wijze als de grotten.

Kaart – links

De Grotten van Neptunus

U bent nu vlak bij uw vertrekpunt. Aan het onthaal van de Grotten van Neptunus krijgt u meer informatie over het didactische pad, de "Berg der Zintuigen" en het toeristische aanbod van de streek.

Eetgelegenheden: Picknick om mee te nemen

Sam-dwich Couvin

Rue Adolphe Gouttier 26

5660 Couvin

+3260399403

https://www.facebook.com/Sam-dwich-Couvin-Belgium

Aanvullende bezoeken:

Brûly-de-Pesche 1940, Entre occupation et résistance.

Praktische informatie:

Gemiddelde duur van het bezoek : 1 u

Openingstijden

Regels Covid-19: Vergeet niet om uw activiteiten tevoren te reserveren!

www.bdp1940.be

Contactgegevens:

Place Saint-Méen,

5660 Brûly-de-Pesche

+3260340140

www.bdp1940.be

Les Grottes de Neptune

Praktische informatie:

Gemiddelde duur van het bezoek: 50'

Openingstijden

Regels Covid-19: Vergeet niet om uw activiteiten tevoren te reserveren!

www.grottesdeneptune.be

Contactgegevens:

Rue de L'adujoir 24

5660 Couvin

+3260311954

www.grottesdeneptune.be

Terug