La-Grande-forêt-De-Saint-HubertBeweeg het woud

De zuivere lucht van het woud in de Chimaystreek is heel gezond, aan sport doen houdt u fit! 

Er wordt een hele waaier aan activiteiten aangeboden om u uit te leven, om aan uw gezondheid te werken of gewoon om in conditie te blijven:

TRAIL

1 Challenge

2 Afstanden: de lange en de korte challenge

Verschillende manches:

  • De Trail van de 3 Valleien in Couvin  
  • Le Trail du Centre Sportif in Chimay
  • Le Trail de l'Hermetour in Sautour (Philippeville)
  • De Trail van de Viroin in Nismes
  • Le Trail de l'Eau Blanche in Lompret (Chimay)
  • Le Froidchatrail (Hors Challenge mais lieu de remise des prix)


FIETS - MTB

De liefhebbers van de mountainbike worden niet vergeten. Tal van permanent bewegwijzerde routes doorkruisen het Forêt du Pays de Chimay. U kunt ze downloaden met de applicatie ‘Xplore Forêt du Pays de Chimay’ op www.foretdupaysdechimay.be en ze zijn beschikbaar bij de toeristische diensten van de streek.

U bent met uw gezin? Het Forêt du Pays de Chimay wordt doorkruist door RAVeL-routes (de zogenaamd ‘trage wegen’), ideaal voor volledig veilige wandelingen en tochten die minder fysieke inspanningen vereisen.

U kunt ook genieten van een knooppuntennetwerk in de Laars van Henegouwen en binnenkort in heel het domein van het Forêt du Pays de Chimay! Stel uw parcours naar wens samen!

NORDIC WALKING

Viroinval mag uitpakken met het allereerste routenetwerk voor nordic walking in Wallonië!

Inlichtingen en verhuur van wandelstokken:

Office du Tourisme van Viroinval

Rue Vieille Eglise, 5 – 5670 Nismes

Tel: +32 (0)60/31 16 35

Om deze sport voor iedereen toegankelijk te maken, worden regelmatig initiaties georganiseerd. Info: http://www.viroinval-nordic-walking.blogspot.be

 

ORIËNTATIE

Oriëntatie is een ludieke natuuractiviteit die uitstekend past in het algemeen concept van het Woud van het Land van Chimay: ‘Ongerepte natuur en authenticiteit’.

Dat concept wordt gevaloriseerd op 2 manieren:

  • Ontdek de mooiste plaatsjes van Nismes (Viroinval) en van het historisch centrum van Chimay aan de hand van een plattegrond die u kan kopen in het lokale Toerismebureau.  

    U kunt ook permanente oriëntatieparcours (Chimay, Couvin, Viroinval) downloaden op de website van de HOC (partner-oriëntatieclub)

  • Door steun aan evenementen die georganiseerd worden door de HOC, de partner-oriëntatieclub: de Karrim’HOC, een oriëntatieraid van 2 dagen voor renners en wandelaars, en de HOCup, een nationale manche van de oriëntatieloop met verschillende afstanden en toegankelijk voor iedereen.

Info: www.hoc-net.be

 WANDELEN

Honderden kilometers bewegwijzerde routes dooraderen het Forêt du Pays de Chimay. Daartussen vindt u de ‘Grande Traversée’, goed voor meer dan 175 km GR-paden en voorzien van bivakplaatsen. Overnachten in een tent, in een gîte of een B&B/gastenkamer, u kiest voor het comfort dat u wenst!

De topogids van de ‘Grande Traversée’, die alle informatie bevat die u nodig hebt voor uw tocht, is beschikbaar bij alle toeristische diensten van de streek (Offices du tourisme en Syndicats d’initiative).

U kunt hem ook bestellen op volgend adres: foretdupaysdechimay@pnvh.be

Prijs: € 13€ (+ € 3 postkosten).

Xplore FPC

Met uw tablet of smartphone in de hand, ontdekt u de applicatie ‘Xplore Forêt du Pays de Chimay’, die u gratis kunt downloaden in de Appstore en Google Play. Zij toont u de mooiste lussen van de streek, de ‘Grande Traversée’, en bevat ook alle nuttige informatie voor een goed verloop van uw verblijf bij ons!

U wenst nog meer variatie? Gezondheidsparcours, pistes voor langlaufen en Alpijns skiën, tochten op sneeuwschoenen, triatlons (waaronder de groene triatlon van de Viroin, die bestaat uit hardlopen, kajakken en mountainbiken), run & bike, cross, geocaching… Het zijn allemaal activiteiten die op u wachten. Kortom, iedereen komt aan zijn trekken in het Forêt du Pays de Chimay!

Het wordt ook een gelegenheid om in een ‘bos’-logies te overnachten of de smaken van het woud te proeven in onze partner-restaurants. Meer info: rubriek "slapen" en "eten"

Terug